De winter is altijd de tijd dat je het meeste behoefte hebt aan vakantie. Zelf wil ik dan ook altijd in ieder geval een week weg. De vraag is alleen: waarheen? Het is zo lastig kiezen tussen een skivakantie en een winterzon vakantie. Elk heeft zo zijn voordelen en nadelen. Ik schrijf hier de voor- en nadelen uit en trek zo hopelijk een conclusie voor mijn volgende vakantie. Misschien heb jij er ook wat aan!

Skivakantie

Op skivakantie gaan is sporten. Dat is een mooi voordeel. Ook adem je de verse bergenlucht in, wat altijd goed is. En wat ik zelf het allerlekkerst vindt (vandaar ook de naam van deze blog) is de sauna die hoort bij zo’n koud winteroord. In je hotel heb je vrijwel altijd een sauna waar je gewoon elke dag in kunt en dat is aan het einde van de dag zo goed voor je spieren. Heerlijk. Nadeel aan op skivakantie gaan is dat het best wel duur is, je betaalt elke dag voor je skipas om de berg op te mogen. En soms is het ontzettend koud buiten (vooral in februari).

Winterzon

In de winter is het ook lekker om juist weg te gaan van dat wintergevoel. Een winterzon vakantie stuurt je naar een warmer land. Dat is al een voordeel. Verder doet al die vitamine D je in de winter echt wel goed. De vlucht kan duur of goedkoop zijn afhankelijk van waar je heen gaat en hoe snel je boekt. Een nadeel van een winterzon vakantie is wel dat je weer helemaal opnieuw moet wennen aan de kou als je terugkomt in Nederland. Maar het voordeel is dat je hernieuwde energie hebt om weer om te gaan met die winter.

Een keuze maken

Het is lastig om een keuze te maken! Zowel een skivakantie als een winterzon vakantie heeft voordelen en nadelen. Voor het gemak en luxe zou ik willen zeggen ga voor een winterzon vakantie. Als je behoefte hebt aan beweging en een beetje spanning en sensatie neem je een skivakantie! Voor mijn volgende vakantie denk ik dat ik voor skivakantie ga. Want ik wil weer eens op die ski’s staan, en met 80 kilometer per uur van een per dag vliegen. Dat is wat ik het allerleukst vind. En de sauna. Die sauna zorgt ervoor dat die ijzige winterkou nog net een beetje draagzamer wordt. Ik heb mijn keuze al gemaakt, nu jij nog!