De tuin is een belangrijk onderdeel van het huis. Het is met andere woorden een verlengstuk van de woonkamer. Het is enorm prettig om ook in de tuin een afscheiding te hebben. Schuttingen zijn hiervoor de beste oplossing. Daarmee voorkom je dat iedereen zomaar bij jou naar binnen kan kijken. Naast privacy zorgt een schutting ook voor een veilig gevoel. Schuttingen zorgen ervoor dat men zich meer op zijn of haar gemak voelt. Maar er zijn wel een paar belangrijke punten waar je rekening moet houden bij het plaatsen van een schutting.

Aandachtspunten bij het plaatsen van schuttingen

Bij het plaatsen van een schutting is het belangrijk om goed overleg te voeren met je buren. In de meeste gevallen wordt de schutting gedeeld met buren, omdat deze vaak op de erfgrens geplaatst wordt. Dat is echter alleen mogelijk als zowel jij als je buren daarmee akkoord gaan. In het geval dat je er niet met je buren uitkomt, ben je verplicht om de schutting op je eigen erf te plaatsen. Daarnaast zijn er nog een aantal punten waar je rekening mee moet houden. Het kan zijn dat jouw gemeente er bepaalde voorwaarden aan heeft gekoppeld of dat je een vergunning nodig hebt voor het plaatsen van een schutting. Dat verschilt per gemeente en dat zal je voor jezelf moeten uitzoeken. Daarnaast dien je ook rekening te moeten houden met de hoogte van je schutting. Ook dat kan per gemeente verschillen.

Verschillende soorten schuttingen

Nadat je onderzoek gedaan hebt naar de voorwaarden van het plaatsen van een schutting, kun je gaan kijken naar de verschillende mogelijkheden. Schuttingen kunnen verschillend zijn op het gebied van de soort schutting, het materiaal of de prijs. Over het algemeen kiest men voor een houten schutting. Houten schuttingen hebben een prettige uitstraling en zijn redelijk eenvoudig te plaatsen. Verder zijn er op het gebied van houten schuttingen ook diverse mogelijkheden omtrent het type hout.

De schuttingen van Woodvision

Woodvision Tuinhout beschikt over enorm veel verschillende schuttingen. Je kunt een keuze maken op basis van het type materiaal, de kleur of de prijsklasse. Daardoor kun je een schutting samenstellen die aansluit bij al je wensen. De producten van Woodvision zijn duurzaam en van hoge kwaliteit. Ze zijn erg betrouwbaar en enorm gepassioneerd op het gebied van tuinhout. Daarnaast werd ik ontzettend goed geholpen door hun medewerkers. De klantenservice voorzag mij van handige tips en van professioneel advies op maat. Voor als je op zoek bent naar een nieuwe schutting, raad ik je aan om een kijkje te nemen bij Woodvision Tuinhout.