Vakantie post-corona

De afgelopen paar maanden is er veel veranderd in de wereld. Feitelijk is vrijwel alles op slot gegaan en zien we nu heel voorzichtig een geleidelijke en experimentele terugkeer naar de dagelijkse gang van zaken pre-corona.

De scholen en kinderopvangcentra openen weer de deuren, we kunnen naar verwachting vanaf 1 juni weer genieten van een lekker wijntje op het terras en steeds meer mensen gaan weer naar het werk in plaats van vanuit huis te werken.

Maar hoe zit het met reizen? Met de vakantieperiode voor de deur is het wel handig om je bewust te zijn van wat wel en niet mogelijk is. Helaas is daar nog niet veel over te zeggen. Immers, ook al versoepelt Nederland de inreisregelingen, betekent dit niet dat andere landen hetzelfde zullen doen. Er kunnen per land verschillende regels van kracht zijn die misschien wel zelfs per regio in het desbetreffende land kunnen verschillen.

Op vakantie in de tuin

Gelukkig is het mogelijk om ook vakantie te vieren zonder onze landsgrenzen over te gaan. Het wordt namelijk op termijn mogelijk om o.a. campings en bungalowparken te bezoeken. Uiteraard wel met inachtneming van bepaalde regels.

Bovendien is in eigen land genieten van het ontspannen vakantiegevoel nog makkelijker als je een eigen tuin hebt. In dat geval kun je het namelijk zo gek maken als je wilt. Maak er een ruimte van waarin zowel jong als oud kunnen genieten. Je kunt er een speelparadijs van maken: een glijbaan en schommelset monteren voor de kids, een vijvertje met mooie kleurrijke vissen in het midden van de tuin, een luchtkasteel erbij en van de kinderen heb je voorlopig geen last! 

En voor de volwassenen een kapschuur of veranda om in weer en wind heerlijk te loungen onder het genot van een lekker glaasje wijn. De mogelijkheden zijn onbeperkt.

Privacy

Als je vakantie wilt vieren in de tuin wil je natuurlijk ook dat je privacy gewaarborgd blijft of dat jouw terrein niet zomaar voor iedereen toegankelijk is. Ook om dit te bewerkstelligen heb je verschillende opties. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje naar een houten hekwerk, kant-en-klaar geleverd in diverse uitvoeringen. Zo kun je kiezen uit onder andere hardhout, geïmpregneerd vurenhout, onbehandeld hout, douglashout, kastanjehout, en ga zo maar door. 

Zo zorg je voor een warme, huiselijke uitstraling terwijl je het er gerust van kunt nemen.  

Het lijkt erop dat we er met zijn allen aan toe zijn om even alles van ons af te schuiven en tot rust te komen van de hectische en drukke periode die we met goede hoop stap voor stap achter ons laten.