Pantoffels, het zijn de warme, zachte vrijetijd en ochtendschoenen die in het verleden bijna iedereen in huis had. Tegelijkertijd is het tegenwoordig zo dat steeds minder mensen gebruik maken van pantoffels. Zo worden gezien als ouderwets en wat is nu precies het voordeel. Je kunt toch net zo goed op dikke sokken of blote voeten rondlopen in de ochtend? Toch zijn wij van mening dat er vele fantastische voordelen zijn aan pantoffels en daarom preken wij voor de terugkeer van pantoffels. In dit artikel bespreken we waarom iedereen pantoffels in huis moet hebben.

Oosterse cultuur

Het is welbekend dat in Aziatische landen het heel gebruikelijk is om wanneer je het huis in stapt je schoenen uit te doen. Schoenen die buiten zijn geweest zijn automatisch vies en horen dus niet in huis gedragen worden. Deze gewoonte is in onze westerse wereld een stuk minder aanwezig maar is desondanks wel een hele goede gewoonte om ook in jouw huishouden te implementeren. Wanneer je je schoenen bij de deur laat zul je een stuk gemakkelijker je huishouden schoonhouden en daarnaast is het comfortabeler. Maar we raden aan om niet de hele dag op sokken door het huis te lopen maar in plaats daarvan kun je leuke pantoffels dragen.

Schone sokken

Veel mensen dragen tegenwoordig geen pantoffels meer maar in plaats daarvan lopen ze op sokken door het huis. Maar de realiteit is dat hoe schoon je je vloeren ook houdt, uiteindelijk zullen ze toch vies worden en stof opbouwen en dit betekent dat je vieze sokken zult krijgen. Ook slijten sokken veel sneller als je er constant op door het huis loopt. Het grootste probleem is als je vaak met je sokken aan in bed stapt, wat veel mensen doen. Als je de hele dag op vieze sokken in huis aan hebt gelopen dan is niet erg hygiënisch om met deze sokken aan in bed te stappen. Daarom raden wij aan om gewoon leuke pantoffels van bijvoorbeeld vamos schoenen te dragen.

Stijlvol

Alhoewel je, je pantoffels voornamelijk in je huis draagt, kunnen ze alsnog heel leuk en stijlvol zijn. Er zijn vele leuke pantoffels die je kunt dragen. Vooral dames pantoffels hebben veel leuke stijlen en prints. Maar er zijn ook hele grappige pantoffels zoals dierenpantoffels die ook nog eens extreem comfortabel zijn. Daarom raden wij aan om leuke pantoffels aan te schaffen en die tijdens deze crisis waar de meesten van ons toch thuis zitten te dragen.