Een hoop mensen met donker haar hebben wel eens gefantaseerd over hoe hun haar er blond uit zou zien. Of wellicht ben je wel blond maar zou je eens platina willen. Wat de reden ook is, je haar blonderen kan een ontzettend leuke ervaring zijn. Je ziet jezelf namelijk in een heel ander licht, en ook de mensen om je heen zullen verbaasd zijn. Echter is het onderhouden van geblondeerd haar niet altijd even makkelijk. Wil je dus blond gaan? lees hier dan snel hoe je het in goede conditie houdt!

Wees realistisch en geduldig

Als je van nature een erg donkere haar kleur hebt is blonderen erg zwaar voor je haar. De bleek moet er immers een tijd lang inzitten om het donkere pigment van je haar te vervagen. Als je haar dus van nature zwart en fijn is, zal blond gaan niet het beste idee zijn. Voor eigenlijk iedereen met donker haar geld, doe het in etappes. Zo heeft je haar tijd om te herstellen tussen sessies, en kan het de bleek beter hebben. Geduld is in dit geval dus een gezonde zaak!

Wees niet gierig

Wat je ook doet, ga niet zelf aan de slag met pakjes van de drogist. Blonderen is zoals eerder gezegd er zwaar op je haar, al helemaal wanneer het niet juist is aangelengd. Ga dus naar een professionele haarsalon, het liefst eentje gespecialiseerd in verven. Zo weet je altijd zeker dat je haar in goede handen is. Op deze manier bereik je het meest mooie en gezonde resultaat! Het kost je misschien wel meer geld, maar het zelf doen kost je wellicht je haar.

Geef het liefde!

Na de behandeling is het belangrijk om je haar zo veel mogelijk te helpen om het te herstellen. Investeer in goede shampoos en conditioners, het liefst speciaal voor geblondeerd haar. Zelf gebruik ik veel de producten van Redken. Deze voeden mijn haar door en door en houden het vol en soepel. Ook is het belangrijk om geregeld een zilvershampoo te gebruiken wanneer je platina blond bent. Dit zorgt ervoor dat je haar niet strogeel wordt! Pas tevens goed op met de zon, deze zorgt er namelijk voor dat je haar nog verder opbleekt. Dit is een natuurlijk proces maar het kan je haar extra beschadigen wanneer het geblondeerd is. Ook zijn chloorzwembaden extra schadelijk, verzorg je haar dus extra goed wanneer je in de zomer bent wezen zwemmen!