Het kan soms lang duren om vuur goed aan te krijgen. Maar met hout stoken telt: een goed begin is het halve werk. Met dunnere blokken en kleine aanmaakhoutjes gaat het allemaal een stuk sneller. Maar soms heb je niet echt toegang tot kleinere stukjes, en het kleiner maken van een enorm houtblok kan nog wel eens lastig zijn. Om die reden is er nu de kindling cracker: een houtklover die je gemakkelijk hout kleiner laat maken, om het proces van stoken een stuk makkelijker en sneller te maken.

Wat is de kindling cracker?

De kindling cracker is een houtklover, bedacht als schoolproject door de 13-jarige Ayla Hutchinson uit Nieuw Zeeland om veilig en snel hout te kunnen kloven. Het project sloeg aan en de kindling cracker wordt nu geproduceerd in Australië. Met kleine aanmaakhoutjes en dunnere houtblokken is je vuur zo aan. Ook geeft het meer vlam maar minder rook. Het is met de kindling cracker ook een stuk veiliger, omdat je handen niet in contact komen met de scherpe onderdelen.

Waarvoor wordt de kindling cracker gebruikt?

Met de houtklover krijg je houtblokken snel en gemakkelijk in kleine stukken. Maar waarvoor is dit precies nodig? Er zijn talloze toepassingen waarbij hout stoken nodig is, en waarbij het voordelig is om meer vlammen te creëren.  Bijvoorbeeld voor een hottub en sauna. De houtgestookte kachels die hier doorgaans voor worden gebruikt warmen een stuk sneller op met veel vlammen, zodat je voor gebruik niet zo lang hoeft te wachten tot je sauna of hottub op temperatuur is.

Ook voor je vuurkorf, vuurschaal of barbecue is het voordelig om het vuur sneller aan te kunnen maken. Want vanaf het moment dat je deze aansteekt begin je vaak al honger te krijgen, dan is het altijd jammer als je nog lang moet wachten voordat de barbecue warm is – en het leukste onderdeel van een lekker warme vuurkorf is dat je kunt kijken naar de mooie vlammen. Ook voor een openhaard of houtkachel is de kindling cracker ideaal. Hoe sneller het hout goed gaat branden, hoe sneller het lekker warm wordt in huis.

Over het product

De kindling cracker houtklover is gemaakt van hoogwaardig gietijzer – een simpel, maar goed materiaal. Met minimaal onderhoud, veel stevigheid en een zeer grote duurzaamheid gaat je kindling cracker jarenlang mee. Het gebruik spreekt voor zich en is ontzettend veilig. Zelf een kind kan met een lichte en botte hamer zelf hout kloven met de kindling cracker!