In deze blog van wood en wellness gaan we onze naam eer aan doen. De tuin is een belangrijk onderdeel van ieder huis. Toch komt het vaak genoeg voor dat een tuin verwaarloosd is. En dat terwijl je tuin een plek van wellness kan zijn. Met de onderstaande tips haal je meer uit je tuin voor optimaal genot.

Houten overkapping

De reden dat je tuin is verwaarloosd beslaat vaak meerdere factoren. Maar een veelgenoemde reden om de tuin te verwaarlozen is het slecht weer. Gelukkig lijkt daar een eind aan te komen. En als het straks dan echt lekker weer is wel je niet achter de feiten aan lopen en je tuin op orde hebben. Om het slechte weer te tackelen als excuus is ons eerste tip een houten overkapping. Een houten overkapping is functioneel. Gedurende 365 dagen van het jaar heb jij toegang tot je overdekte terras. In weer en wind zal je lekker droog staan in je tuin. Daarnaast geeft een houten overkapping een veel warmere uitstraling dan andere materialen. Of je nu kiest voor een donkere houtkleur of juist een lichte houtkleur je tuin zal in een klap toegankelijker ogen.

Houten bar

Nu je gedurende het hele jaar droog kan staan in je tuin is het handig om je tuin een functie te geven. Wellness is natuurlijk het eerste waar wij aan denken. Een houten bar geeft je tuin die functie. De tuin wordt de plek om samen te komen. Gezellig genieten met vrienden en familie met een drankje binnen handbereik klinkt natuurlijk als muziek in de oren. Met behulp van een aantal pallets kan je binnen no time beschikken over een houten bar.

Heerlijke vanille geur van de Toscaanse jasmijn

Om je houten wellness tuin af te maken mag een mooie plant natuurlijk niet ontbreken. De Toscaanse jasmijn is dan ook een absolute aanrader. De klimplant geniet alle voordelen van een klimplant en groeit prachtig langs objecten. De plant zich zelfs verweven met de overkapping om van de tuin en de overkapping een geheel te maken. Bovendien heeft de Toscaanse jasmijn prachtige bloemen die je tuin nog meer uitstraling te geven. En als je nog niet verkocht bent dan zal de heerlijke vanille geur die Toscaanse jasmijn verspreid door je tuin je doen wanen in een wellness centrum. Ultiem genot is in je eigen tuin is dus heel goed mogelijk. Met een klein beetje moeite wordt die verwaarloosde tuin het paradepaardje van je gehele woning.