Na het heerlijke weer van de afgelopen weken ben ik al helemaal klaar om te genieten van de lente en de zomer. Die herfstachtige buien van vandaag kunnen mij echt gestolen worden. Ik droom veel liever over het heerlijke weer dat ons te wachten staat. De astronomische lente is immers al begonnen! Bovendien is het nu de beste tijd om alvast wat plannen op te stellen als je jouw tuin onder de schop wilt nemen in het voorjaar. Kortom, wil jij ook jouw tuin klaar maken voor een wellness lente? Lees dan gerust verder en ontdek hoe je dit eenvoudig kunt realiseren!

Allerlei leuke ideeën en inspiratie opdoen

Voordat je zomaar lukraak dingen gaat kopen, adviseer ik je om eerst even wat inspiratie op te doen. Kanalen zoals Pinterest zijn altijd ideale plekken om nieuwe ideeën op te doen. Zelf heb ik daar veel baat bij gehad. Vorig jaar wilde ik mijn tuin aanpakken, maar ik wist echt niet waar ik moest beginnen. Omdat mijn tuin altijd hetzelfde is geweest, vond ik het moeilijk om met nieuwe ideeën te komen. Door te kijken naar foto’s van andere tuinen kreeg ik eindelijk zelf weer wat inspiratie. Hierdoor heb ik vorig voorjaar mijn kleine tuintje om kunnen bouwen tot een heuse wellness. Compleet met oosterse planten en al!

Lijstje maken van wensen of voorkeuren

Waar veel mensen de fout in gaan tijdens het verbouwen van de tuin, is het gewoon te doen zonder er al te veel over na te denken. Van nature ben ik sowieso iemand die eerst ontzettend veel nadenkt en onderzoek doet voor ik een besluit neem. Zo heb ik voor mijn ideale tuin voor een wellness lente in kaart gebracht wat mijn wensen en/of voorkeuren zijn. Zo waren er zaken waar ik niet zozeer behoefte aan had. Denk bijvoorbeeld aan een vijvertje of speeltoestellen. Daarnaast realiseerde ik me wel dat ik iets anders wilde. Laat dat nou eens een goede aanrader zijn voor iedere buitenmens!

Tip voor de echte buitenmensen

Toen ik mijn tuin ging veranderen, had ik wel al snel voor ogen om een overkapping te maken. Ik ben namelijk echt een buitenmens. Het liefst zit ik bij de eerste zonnestralen al in mijn tuin te genieten. Ik baal ook altijd van die dagen wanneer de temperatuur prima is, maar het miezert. Dan is buiten zitten in de tuin niet ideaal, toch? Voortaan wel! Met een stijlvolle overkapping kun je echt met weer en wind buiten genieten. Zelf ben ik gegaan voor een hillhout overkapping. Zo’n mooie hillhout overkapping kon ik namelijk eenvoudig aanpassen naar mijn voorkeuren en wensen. Hierdoor heb ik nu een ideaal plekje gecreëerd in mijn tuin.