Bijna iedereen houdt ervan om naar de spa te gaan of lekker te ontspannen in bad. Maar zeg nou zelf, hoe vaak doe je dit eigenlijk? Zelf heb ik thuis een bad, maar hij had er net zo goed niet kunnen staan. Ik denk dat hij maximaal twee keer per jaar gebruikt wordt. Ik vind het heerlijk om lekker te ontspannen, maar toch neem ik hier nooit de tijd voor. En ik denk dat dit niet alleen voor mij geldt. In deze blog leg ik uit waarom je tóch af en toe een momentje voor jezelf moet plannen om een lekker wellnessdagje te doen.

Een pauze is goed voor iedereen

Het lijkt wel of er tegenwoordig steeds meer van ons verwacht wordt. Op werk, studie en in de sociale omgeving moet je altijd meer en altijd beter doen. Op dit moment is een burn-out de nummer 1 beroepsziekte. Een wellnessdagje kan dit natuurlijk niet verhelpen, maar het kan wel gestresste gevoelens voorkomen. Het is goed om af en toe even een pauze te nemen van het drukke leven en even te ontspannen. Dit is niet alleen goed voor je eigen rust. Als je meer ontspannen en stressvrij bent, zul je op den duur ook beter presteren.

Het kan zo goedkoop zijn als je wil

Ik sla de maandelijkse spa dag natuurlijk niet alleen over omdat ik er geen tijd voor heb. Een bezoek aan de wellness is namelijk vaak ook echt belachelijk duur. Met deze blog wil ik dus zeker niet zeggen dat je per jaar honderden de euro’s moet spenderen aan spa dagen. Wat ik wel proberen te zeggen, is dat je zo nu en dan tijd moet nemen om te relaxen. En of dit nou een spa dag is of een middagje thuis met je favoriete verzorgingsproducten, dat maakt helemaal niks uit. Zelf heb ik het inmiddels in mijn routine gekregen om minstens 1 keer in de maand een ontspandagje thuis te plannen. Ik neem dan een lekker bad, doe yoga en gebruik mijn favoriete verzorgingsproducten van Louis Widmer. Mijn telefoon zet ik op “niet storen” en ik luister de hele dag naar rustgevende muziek. Hierna voel ik mij altijd enorm relaxt en kan ik er weer een maand tegenaan!

Eigenlijk heb je helemaal geen excuus nodig

Het is absoluut niet gelogen dat een ontspandag goed is voor je mentale gezondheid. Toch hoeft dit niet de reden te zijn dat je een dagje voor jezelf neemt. Je hebt namelijk helemaal geen reden nodig. Soms moet je gewoon lekker een dagje ontspannen, gewoon omdat je daar zin in hebt! En dit hoef je tegenover niemand te verantwoorden.