Als je de meeste landen in Europa al hebt ontdekt of als je gewoon zin hebt in iets compleet anders, is het leuk om in Azië op vakantie te gaan. Azië heeft echter veel landen en ook daar is de keuze tussen moeilijk. Als je echter voor een eerste keer naar Azië gaat is het handig om een land te kiezen dat redelijke vervoersmogelijkheden heeft en waar de inwoners ook redelijk Engels praten. Zonder deze twee voorwaarden wordt het namelijk een vrij pittige uitdaging. Een van die beginnerslanden is Maleisië. In deze blog beschrijf ik de perfecte vakantie in Maleisië en geef ik een aantal tips.

Kuala Lumpur

Kuala Lumpur is de hoofdstad en de grootste stad van Maleisië. Ook gaan hier de meeste vluchten naartoe, zodoende is het handig om de reis hoer te beginnen (en te eindigen). Kuala Lumpur is echt een wereldstad. Lekker eten, veel cultuur en geschiedenis en je kan er ook nog feesten. Voor ieder is er wel wat leuk te vinden. Als je van natuur en religie houdt is het leuk om naar de Batu cave te gaan. Let bij de Batu cave wel op dat je geen voedsel in het zicht hebt, dat wordt namelijk door de kleine aapjes gestolen. Het zijn ondeugende beestjes, maar zolang je geen eten hebt en je ze niet kwaad doet, zullen ze jou ook geen kwaad doen.

Als je meer van het drukke stadsleven bent, kan je naar de Petronas Twin Towers gaan en ’s avonds genieten van de goedkope cocktails. Als je van ontspanning houdt, kan je een lekkere massage nemen. Je zou zelfs elke dag een massage kunnen nemen, de prijzen liggen namelijk véél lager dan in Nederland. Na je verblijf in Kuala Lumpur kan je vervoer regelen naar Georgetown(vlucht of bus) als je je rondreis Maleisië wilt vervolgen.

Georgetown

Deze stad mag dan wel de grootste stad van Maleisië zijn na Kuala Lumpur, maar dit merk je niet. Georgetown heeft een veel rustigere sfeer en is niet een typische gehaaste wereldstad. Daarnaast staat de stad staat bekend om zijn geweldige eten, maar de stranden overtreffen alles. De stranden zijn het perfecte einde van je rondreis, je komt namelijk helemaal bij van de drukke hoofdstad met wat daagjes aan het strand. De zonsondergangen moet je zeker niet missen, deze kunnen enorm mooi zijn. Als je nog genoeg energie hebt, kan je flink gaan wandelen op de Penang Hill. Daarnaast is er ook een prachtig regenwoud in de buurt.