Ik ben gek op klussen. Soms kan ik wel uren achter elkaar keihard aan het werk zijn. Van menig vriend heb ik te horen gekregen dat mijn stamina best indrukwekkend is. Maar ik heb een geheim. Er is een verklaring voor mijn succes. Ik pak namelijk altijd heel tactisch een rustmoment tijdens het werken of klussen. Ergens klinkt dat nogal voor-de-hand-liggend, maar het is moeilijker dan je denkt. Hoe vaak betrap jij jezelf er wel niet op dat je vergeten bent te ontbijten, omdat het gelijk zo hectisch was? Wat is jouw aantal “overgeslagen lunchpauzes”? Wanneer we in de workflow zitten, dan hebben we de neiging daarin te blijven hangen. Hoe langer we doorgaan, hoe sneller we klaar zijn – of iets in die trant. Het tegenovergestelde blijkt vaker het geval te zijn: ze zijn uiteindelijk langer bezig en de focus ontbreekt. Daarom verklap ik vandaag mijn geheim. Hierdoor pak jij straks ook moeiteloos die heerlijke rustmomenten!

Lang leve koffie en thee

Er zijn een paar trucjes die ik toepas om te voorkomen dat ik mezelf voorbij ren tijdens het klussen en werken. Ik neem bijvoorbeeld op vaste momenten een kop koffie of een bakkie thee. In het verleden was het wel lastig. Zeker wanneer ik bij iemand anders aan de slag was. Inmiddels vind ik het rustmomentje heerlijk, vooral op werk. Daar hebben ze onderlaatst de beste volautomaat koffiemachine laten plaatsen – en dat merk je ook. Via je offerte hebben ze nog een goede deal gekregen voor die beste volautomaat koffiemachine ook! Vroeger geloofde ik niet zo in uitspraken als “de beste volautomaat koffiemachine” of “de heerlijkste koffie”. Inmiddels ben ik een fervente believer! Wanneer zo’n heerlijk kopje koffie (of thee als dat meer je ding is) op je staat te wachten, dan pak je toch even wat makkelijker zo’n rustmoment.

Heb je geen idee wat de beste volautomaat koffiemachine is? Ik zal je snel even een lijstje geven met aanraders! Zo zijn onder andere de koffiemachines van het merk Jura erg populair. Daarnaast kan je nooit fout gaan met een Saeco of een Philips volautomaat koffiemachine. Welke de beste volautomaat koffiemachine is, dat kan afhankelijk zijn van jouw voorkeuren. Zo zijn er koffieapparaten waarmee je eenvoudig allerlei soorten koffie kan zetten, van cappuccino tot aan espresso. Een goed voorbeeld hiervan is de Phillips Latte Go. Wil jij echter alles kunnen bepalen hoe de koffie gezet kan worden? Dan zijn specificaties als de temperatuur, sterkte en hoeveelheid weer interessanter voor jou. Dan raad ik persoonlijk de Jura A1 Piano Black aan. Deze volautomaat koffiemachine is niet alleen goed in te stellen wat de koffie betreft. Daarnaast straalt het een bepaalde sfeer uit dankzij het strakke design. Maar zoals je ziet, zijn er ontzettend veel uitstekende volautomaat koffiemachines. Als je wilt weten welke de beste voor jou is, dan moet je ook weten wat je belangrijk vind ik zo’n apparaat.

Tijd is belangrijk

Een valkuil van een rustmoment nemen is dat je deze te lang en te laat neemt. Wanneer je al vanaf een uur of 8 aan het werken bent, dan is een eerste rustmoment om 3 uur veel te laat. Het gevolg? Je stort in. Daarna werk je minder productief en is de concentratie ver te zoeken. Daarom is tijd belangrijk wanneer je een rustmoment pakt. Niet alleen het tijdstip. Nee, daarmee bedoel ik ook de duur van de break. Als mensen kunnen we maar zolang onze concentratie vasthouden. Het is beter om met enige regelmaat korte pauzes in te lassen. Dan geef je namelijk je hersenen de tijd het een en ander te verwerken. Hierdoor kun je na zo’n kort rustmoment weer met een frisse blik aan de slag!